De erfenisscan? Uw hulp bij een erfenis

Erfenisscan. Eerste hulp bij erfenissen.

Steeds vaker komt het voor dat er meer schulden dan vermogen in een erfenis aanwezig zijn. De wetgeving wordt ook steeds ingewikkelder. Er zijn ook steeds meer vragen: is de executeur inderdaad aansprakelijk voor de erfbelasting? Mag ik de huur van de woning zomaar opzeggen? Wij bieden nabestaanden en executeurs daarom een beoordeling van de erfenis aan. In dit gesprek informeren en adviseren wij u over de afwikkeling van de erfenis.
De erfenisscan bestaat uit de volgende onderdelen:
-  informatie over zuiver of beneficiair aanvaarden of verwerpen van een erfenis;
-  toelichting op het testament of over het wettelijk erfrecht;
-  afwikkeling van de erfenis, inclusief een checklist met praktische zaken;
-  globale indicatie van de erfbelasting;
-  zo mogelijk aan passend antwoord op al uw vragen.

      Wij bieden het gesprek aan voor 145 euro incl. BTW. Het tarief geldt per erfenis en voor √©√©n gesprek. Vervolgopdrachten worden apart in rekening gebracht. Onder vervolgopdrachten worden onder meer verstaan: regelen van beneficiaire aanvaarding of verwerping, opstellen verklaring van erfrecht, het doen van belastingaangiften, uitvoeren van het testament en verdere begeleiding bij de afwikkeling van de erfenis. Voorafgaand aan het gesprek ontvangen wij graag van u het overlijdensbewijs zodat we kunnen controleren of er een testament is. Als de overledene een testament heeft gemaakt, maar u beschikt daar niet over, kunnen wij voorafgaand aan het gesprek het testament voor u opvragen. Mogelijk brengt de notaris bij wie het testament wordt opgevraagd u hiervoor kosten in rekening. Deze kosten zijn niet inbegrepen in het bedrag van 145 euro.

Wij verzoeken u de volgende stukken naar het gesprek mee te nemen voor zover dit van toepassing is:
-  het testament/codicil van de overledene;
-  de huwelijksvoorwaarden/sa¬≠menlevingsovereenkomst;
-  uw geldig legitimatiebewijs (bij voorkeur: paspoort);
-  informatie over bezittingen (waarde) en de schulden van de overledene;
-  de polis(sen) van levens- en/of lijfrenteverzekering(en), de uitvaartpolis;
-  een overzicht van de uitvaartkosten.

Wij geven u eerste hulp bij erfenissen!

Interesse? Stuur een e-mail naar de heer Mark Perlot: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.